Gele hesjes “leger” groeit met de dag

Aanstaande Zaterdag zal er opnieuw een “leger” gele hesjes op de been worden gebracht dit keer in Amsterdam.

“wij gaan door tot we worden gehoord” en “politici leven op een ander eiland en die ver weg is van de gewone burger” zijn de kreten die wij te horen kregen in Denhaag. Nederland is het zat, het word tijd dat er een beweging op gang komt die hun onvrede aan de politiek duidelijk maakt door allemaal in het geel de straat op te gaan, Nederland moet in plaats van “Oranje” geel gaan kleuren en geel bekennen om de druk op te voeren tegen de EU en tegen de Nederlandse politiek, jaren werd er aangedrongen om vooral zichtbaar de straat op te gaan, nu worden er hesjes afgepakt door de politie, ook wij staan hier voor de politie al krijgen ze nu opdracht om het ons zo moeilijk mogelijk te maken aldus een actievoerder.

Frankrijk

De aanzet was de “Yellow Vest” in Frankrijk, waar de protesten begonnen met het verhogen van de brandstofprijs, ondertussen zijn er 4 doden gevallen en 130 gewonden, duidelijk werd dat sluipschutters in opdracht van Macron burgers neerschoot om de “gele beweging” te doen stoppen met het plunderen en vernielen van winkels en auto’s. Macron weet niet hoe hij deze spiraal van geweld moet stoppen en laat zijn minister overleg voeren met woordvoerders van de Yellow vest. Zondag kwam de Franse regering van president Emmanuel Macron in spoedberaad bijeen. Vandaag is bekend geworden dat dit overleg niet doorgaat, bronnen hebben gemeld dat er intern “spanningen zijn ontstaan” er zijn bedreigingen geweest richting de woordvoerders van de yellow vest vanuit de achterban. Ondertussen gaan de protesten door en sluiten steeds meer Fransen zich aan waaronder Ambulances in het hele land met kleine toch doeltreffende actie’s.

Politiek hart Nederland afgesloten door optocht ‘gele hesjes’

Nederland

In Nederland is de “beweging” nog niet zo groot als in Frankrijk maar is groeiende, Gele hesjes NL word dagelijks bekeken op Facebook en er komen dagelijks nieuwe aanmeldingen binnen. Sociaal media speelt een belangrijke rol in de beweging  van tot nu toe losse groepen “gele hesjes” waar gele hesjes NL nu de gangmaker is. Gele Hesjes NL heeft belangrijke punten waar veel Nederlanders het mee eens zijn:

De Fransen hebben de eerste aanzet gegeven, Nederland volgt en zoals het er nu uitziet verspreid de”gele beweging” zich langzaam door de rest van Europa en de wereld om voor eens en altijd duidelijk te maken dat “het volk bepaald, het volk de beslissende stem heeft, het volk de macht heeft. Als de politiek dat niet ziet en met harde acties komt dan zal het”gele leger alleen maar blijven groeien” en niet meer tegen te houden zijn. Als alle partijen:

@ Onderwijs @politie @zorg @Armoede @brandweer @Nederland zich durft aan te sluiten misschien dat politiek Denhaag dan van hun  eiland afkomen en weer naar het volk kunnen en durven luisteren in plaats van de EU of eigen belang.

#yellowvest #gelehesjesnl #gelebeweging #