De opmars van de “Gele Hesjes”

Frankrijk & België

In Frankrijk blijven de gele hesjes doorgaan, er komen berichten binnen dat  sommige politie departementen zich aansluiten. Toch brengen andere beelden hier  en hier inzichtelijk waar de politie ook mee bezig is. We hebben al gezien dat sluipschutters op de daken lagen om het extreme geweld te doen stoppen hier  de franse “gele hesjes” eisen onder meer het aftreden van President Macron. Volgens getuigen is er daadwerkelijk geschoten door sluipschutters in opdracht van Macron hier, Macron beloofd beterschap om de steeds groter wordende groep 125.000 te paaien om de rust terug te krijgen. Frankrijk gaat regelrecht een burgeroorlog in als het hele land niet achter de “gele hesjes” gaan staan. Er komen berichten binnen dat enkele Franse tolwegen overgenomen zijn door gele hesjes en automobilisten gratis mogen door rijden.

België is met de (bijna) val van het kabinet door het Marrakash pact verdeeld, door het verbieden van demonstraties in de grote steden is de aanhang 5500 naar België afgereisd Belgische oproerpolitie hebben na jaren stil gezeten te hebben eindelijk hun actie moment hier, ook waren er 1000 tegenstanders waarna de politie het water kanon moest inzetten. Ook in België zijn de “gele hesjes” actief en sluiten zich aan bij de Fransen.

 

Nederland

In Nederland is de verdeeldheid onder de “gele hesjes ” helaas nog  te groot, de roep om meer actie na het” liedjes zingen en vreedzame demonstraties die de uitwerking niet blijkt te hebben die vele wel voor ogen hadden. De opkomst blijft hierdoor tot enkele honderden steken, ook de standpunten blijft een aandachtspunt, in Den haag bijvoorbeeld stond een geel hesje te roepen over de rechten van het niet zien van zijn kinderen “treurig”. Als Nederland iets wil zal men massaal moeten opstaan en hardere actie’s moeten nemen zoals met wegblokkades. Met de huidige groep gele hesjes is iets begonnen, aansluiten zal de enige optie zijn want “geel” gaat door. De media zal deze groep aanvallen om de gele hesjes extreem rechts te noemen, dat gebeurt nu al.

Helaas is het in Nederland zo geregeld dat werkend Nederland (soms) een bewijs van goed gedrag moet overleggen bij een Carrière switch, dat weerhoud veel mensen om achter de gele hesjes te durven staan. Bij een eventuele arrestatie zal je dus een bewijs van goed gedrag (moeilijk of niet krijgen) Daarnaast zijn veel Nederlander nog solidair naar hun bedrijf of overheid en vinden dat zij hun hypotheek en schulden moeten betalen, zolang er geen landelijke opstand komt blijft deze grootste groep onbereikbaar.

  • De armoede is nog nooit zo hoog geweest als dit jaar.
  • De uitkeringen zijn nog nooit zo hoog als dit jaar.
  • Het CBS zal altijd cijfers blijven manipuleren zolang de overheid de opdrachtgever is.
  • De zorg is niet meer te betalen
  • Ouderen en pensioen te triest voor woorden.
  • Gas en elektra 2019 wij betalen voor klimaatcontrole.
  • Links is ondertussen in heel Europa doorgeslagen waardoor rechts radicaliseert.
  • Door het aannemen van de Marrakesh pact muilkorft de politiek elke burger en journalist om zich nog uit te durven en kunnen spreken over het migratie probleem.
  • Europa is duidelijk mislukt!! men probeert met allerlei kunstgrepen #europa overeind te houden, landen die er beter van worden zijn dus niet de landen die het meest betalen, waaronder Nederland.
  • In de laatste peilingen blijft VVD boven het lijstje aanvoeren ondanks de 8 jaar VVD die Nederland naar de afgrond helpt.

Stemmen

De verkiezingen komen er weer aan, de motor draait alweer op volle toeren met de brief van bijvoorbeeld Mark Rutte als VVD lijst trekker. “De brief”  van Mark Rutte was ten eerste een afleiding ” niemand heeft het meer over het Marrakesh pact probleem, allemaal over het vaasje van Rutte, maar dat terzijde. Daarnaast probeert onze MP Nederland weer samen te krijgen want: stel nou dat Nederland massaal opstaat, stel nou dat de Engelsen wel met de BREXIT slagen. Met andere woorden het verval in Europa is nog nooit zo groot geweest als nu en dat geeft  hem kopzorgen.

Helaas blijven wij in familie en onze kennissen kring horen: ik ga niet stemmen, het maakt niet uit, ze doen waar ze zin in hebben. Helaas wel!! Als mensen toch eens massaal gingen stemmen dan hadden we een heel ander beeld gekregen in de politiek, de provinciale staten verkiezing van             20 Maart 2019 levert bijvoorbeeld alle leden voor de 1ste kamer die wetten moeten goedkeuren die voorgesteld worden door de 2de kamer. Bij het niet stemmen zal uw stem naar de grootste partij gaan, we hebben gezien wat ons de laatste jaren heeft gebracht. Altijd stemmen dus.

 

Wereldwijd in het geel.

Op 9 Maart 2019 word opgeroepen om wereldwijd een geel hesje aan te trekken in alle landen om een statement te maken naar alle leiders in de wereld ”

Samen zijn we sterk, samen zijn we 1, samen hebben we meer macht dan welke regering ook.

Together WE CAN make a change.